schimb filtre
![]() ![]() ![]() |
schimb filtre
rmg |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|||
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Si eu numai Mann am cumparat, dar mai nou vad ca mai multe magazine de piese auto nu mai vand MANN. Si am intrebat de ce si am inteles ca Mann a inceput sa se fabrice in Turcia si ca au avut reclamatii.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o mica intrebare..
La motorul 1.9DCi (F9Q), dopul de scurgere de ulei de cat e? (presupun ca e patrat de 8mm sau de 10mm) Poate confirma cineva ? (Masina care o am eu nu e renault, dar are motor renault, F9Q) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Cine stie, poate au fost cazuri izolate. Eu nu am auzit sa fie probleme si nici eu nu am avut probleme. am vazut filtre Mann de combustibil fabricate in Germania, Spania, Africa de Sud. Ca or fi si in Turcia, sa le fie de bine. Poate poti sa eviti sa cumperi uitandu-te pe cutie unde sunt fabricate. Insa multe marci auto pun de fabrica filtre Mann, OEM. Ca alternativa am inteles ca si Mahle sunt ok, nu stiu diferenta de pret intre ele.
Eu cumpar Mann pt combustibil si ulei si cel mai ieftin pt aer/polen. Oricum le schimb pe toate la 10k km, asa ca nu merita dati bani in plus pe carboane sau cine stie ce firme, la cele pt aer. Oricum dupa 10kkm arata de parca au 100kkm. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.315 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
RMG - filtrul de aer este unul dintre cele mai importante filtre... mai important zic eu decat cel de motorina... pt. ca daca ala lasa sa treaca impuritati iti zapacesti motorul rapid...
De ce sa pui unul ieftin???? This post has been edited by cj98czh: 17 Feb 2009, 13:53 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
ASI: patrat de 8mm
|
--------------------
-
-
-
|
|
rmg |
![]()
|
Stiu ca-i ff important, mai ales la DCI. Dar la toate filtrele e o hartie imputita, care oricum se imbacseste foarte repede. Iti dai seama ca nu pun nici eu hartie creponata dar nu ma obosesc sa dau 120RON cand pot da 60-70RON dat fiind ca oricum il schimb foarte des. am ajuns sa fac asta pt ca de-a lungul timpului nu am simtit nici o diferenta intre filtru scula si unul italienesc de exemplu (care-s cam cele mai ieftine pe la noi), nu trage mai usor masina, plus ca se murdaresc la fel de repede. Intr-un fel ma bucur cand le vad murdare, isi fac treaba. Oricum prefer sa le schimb mai des dar sa fie mai ieftine decat mai rar dar scula de firma. Isi fac treaba.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
andu911 |
![]()
|
Am comandat la Autokarma filtru de motorina Knecht(MAHLE). Mi-a venit comanda, toate bune si frumoase, dar dupa ce am studiat filtrul mai bine, scrie pe el Purflux si codul de Purflux. Desi pe ambalaj scrie Knecht - Mahle.
N-am nimic impotriva Purflux, care este marca de filtre cu care Renault vine din fabrica, iar prin reprezentante predomina. Pe net, am gasit pe Oscaro si filtru Knecht si filtru Purflux. Cel Purflux este mai scump, deci nu ma pot considera inselat. In oferta Autokarma nu exista filtre motorina Purflux. Asadar nu inteleg cum de mi-a venit filtru Purflux FC500E in cutie de Knecht. M-am uitat in TecDoc si la Knecht KL414 imi apare "No longer available". Pana la urma sa inteleg ca exista vreo 2-3 fabrici de filtre, care se comercializeaza sub mai multe branduri ? O sa ma uit si la filtrul de pe masina, care stiu 100% ca a fost in cutie de MANN... cine stie ce firma o mai fi si ala... EDIT: am gasit o chestie interesanta pe siteul de la MANN. http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur...ktlg_subpage=02 Scrie ca au carcasa Purflux FC500. Asadar Purflux face doar carcasele pentru MANN si MAHLE (si or mai fi si altii) sau fabrica si elementul filtrant ? ![]() This post has been edited by andu911: 19 Feb 2009, 03:20 Attached thumbnail(s) mann.JPG ( Size: 57.07k ) Number of downloads: 1714 |
--------------------
-
-
-
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Eu am luat de pe net 2 amortizoare spate gaz Sachs,toate filtrele (fara ulei) si un set de bujii NGK (scinteie) cu electrozi IRIDIUM care tin 100000km cu 660 lei aduse acasa.
Numai bujiile m-ar fi costat 80 lei/bucata... Nu se recomanda filtre sport me masinile turbo,nu se observa nici o imbunatatire evidenta;poate pentru cele aspirate da. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
rmg |
![]()
|
Pai Andu, cu globalizarea asta ce sa mai intelegi? Mie mi-a ramas in cap legat de filtrele Mann o demostratie cu un filtru de motorina, sectionat. Avea inauntru tot felul de straturi care pe scurt cica impiedicau inghetarea apei din motorina si retinerea mai bine a impuritatilor. La mine a tinut acea demostratie, pareau logice atunci argumentele. De-a lungul timpului, intr-adevar nu am avut probleme cu filtrele Mann. Poate s-a mai schimbat si motorina, mai baga si astia aditivi iarna contra inghetului, oricum rezultatul e bun.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
andu911 |
![]()
|
Este exact cum am presupus.
Pe masina am avut filtru MANN. L-am demontat si m-am uitat pe el. Avea un abtibild cu MANN si codul. Am rupt abtibildul si surpriza dedesubt. Purflux FC500 Made in France. |
--------------------
-
-
-
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
am incercat astazi sa imi demontez filtru climei pentru a pune niste deodorant pe el
problema a aparut la demontarea efectiva a filtrului, aparent masinii mele ii lipsesc suruburile care fixeaza capacul respectiv, si deci nu am ce desuruba conform imaginilor din pozele de pe forum. vreo idee legata de cum as putea desface respectivul capac? |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
quze |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 31 October 05 ![]() |
Nu pune deodorant in filtru. O sa primesti in 2 zile un miros destul de urat pt ca se combina praful cu parfumul !
|
--------------------
Skoda
O2 RS
2006
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
ok, point taken, cum fac insa sa deschid jucaria???
repet suruburile lipsesc ![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
rmg |
![]()
|
Pai nu iese daca tragi de el? Stiu ca acolo trebuia sa gasesti 2 suruburi cu cap d-ala ciudat. Daca nu sunt acolo, trage de capac, nu are si clipsuri suplimentare. Dar m-as mira sa nu fi incercat deja asta. Poate cauti gresit??
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
andu911 |
![]()
|
Nu recomand UFI pt aer, fiindca e mai scurt cu 5mm si nu cade bine pe carcasa.
Am folosit MANN, Purolator si Clean, toate s-au potrivit perfect. |
--------------------
-
-
-
|
|
iri |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 25 June 07 ![]() |
poate fi schimbat un filtru de motorina capsulat cu unul la care se schimba doar elementul filtrant?la masina din semnatura motor 79kw F9Q-T754
|
--------------------
renault
laguna 2 1.9dci 110CP
2002expresion
|
|
gheorghita88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 25 November 08 From: pitesti ![]() |
pe filtru de polen am dat 30 lei si l-am pus singur
|
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
2002 1,8 16v
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
baieti la voi filtrul de ulei este mic?eu cand am luat masina era de dimensiuni ceva mai mari(din cate am inteles asa si trebuie) dar peste tot de unde am luat filtru ulei e mic si cica se potriveste si la Logan?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
gheorghita88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 25 November 08 From: pitesti ![]() |
filtru e mic
eu am toate revizile trecute in carnetul de intretinere si sunt facute doar la reprezentanta deci daca cei de acolo i-au pus filtru mic asa este |
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
2002 1,8 16v
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
este si filtru mic si filtru mare. Filtrul mic este cel care se monteaza si pe logan diesel deci e oarecum comun. Filtrul mare este cel de laguna.. eu am preferat sa montez filtrul mare deoarece schimb uleiul la 15 mii de km si oricum daca e mai mare filtrul este mai mult loc unde sa se acumuleze impuritatile din ulei. Eu recomand filtrul mare cu toate ca este putin mai scump.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
milik08 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 18 March 07 ![]() |
ma poate directiona cineva de unde sa cumpar filtru de habitaclu pentru laguna mea? am o laguna 2 din 2003. stiu sa il schimb, dar nu il am
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II VFIBG0
2004
- 55zav Laguna II, 120 CP 1,9 dci
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Chestiile de genul asta le gasesti la majoritatea magazinelor de piese de schimb
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
audiofilu' |
![]()
|
In locul filtrului de aer (si cutia aferenta) as vrea sa pun un filtru conic pentru ca unele dintre suruburile de prindere a capacului au fost strinse de un destept mult prea tare si nu e tocmai in regula ce a rezultat.A schimbat cineva si daca da cu ce model?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Predator3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 11 August 07 ![]() |
La masina din semnatura s ar potrivi un filtru CDA sau noul OTA de la BMC
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1.9Dci 2005 Authentique
- CT 22 EVN
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am facut ieri schimbul de ulei si am constatat o chestie interesanta:pe filtrul de ulei era un cod UV....... iar pe cutie alt cod.Asa o fi la toate filtrele sau nu?Calculatorul da un cod care e pe cutie dar daca pe filtru nu e acelasi cod...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
scuze ca sunt putin off-topic dar am o problema la filtrul de ael,de fapt la "teava" care intra in carcasa filtrului.mi s-a desprins un surub cred si intre 800si 1100rpm se aude de parca as avea motor de VW,adica "tractor".imi puteti spune la voi cum e acolo?e surub sau alt ceva.atasez si poze
Attached thumbnail(s) 200720092061.jpg ( Size: 204.35k ) Number of downloads: 1409 200720092062.jpg ( Size: 266.42k ) Number of downloads: 1340 |
--------------------
Renault
2005-Privilege / 2014
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Nu cred ca lipseste nimic acolo. Baga un diblu mai lung acolo unde e luftul mai mare. La mine asa e. Desfaci inainte sa vezi exact pe unde e mai bine sa bagi diblul.
This post has been edited by Dan73: 21 Jul 2009, 21:49 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Privilex |
![]()
|
am bagat un diblu si acum este mult mai silentioasa(sper sa nu exagerez)decat inainte.probabil ca aici contribuie si schimbarea uleiului si a filtrelor.
|
--------------------
Renault
2005-Privilege / 2014
|
|
cristiuio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 February 09 From: Bucuresti ![]() |
Daca va intereseaza cheie pentru desfacut filtrul de ulei (tip capac), contactati-ma so va pot face rost cu livrare in Bucuresti sau Pitesti.
Attached thumbnail(s) cheie_filtru_2.JPG ( Size: 143.39k ) Number of downloads: 1229 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureat
- OT-02-YPO Cristi
Tel. 0788689413 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 06:51 |