Martori aprinsi in bord, eroare P0299 si rezolvare, Turbocharger/Supercharger A Underboost Condition
Martori aprinsi in bord, eroare P0299 si rezolvare, Turbocharger/Supercharger A Underboost Condition
angelrobv |
23 Oct 2017, 13:19
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 2 October 05 |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
Break
|
|||
I.Neagu |
23 Oct 2017, 13:36
|
Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 3 January 17 From: Bucuresti |
Salutare,
Din punctul meu de vedere: un mare multumesc pentru rabdarea de a explica pasii urmati pentru rezolvarea problemei tale. Asa cum ai spus si tu, nu se stie niciodata cand ii va fi de folos cuiva. Drumuri bune fara probleme! |
--------------------
Renault
Talisman
2017, Initiale Paris, 1.6dci 130cp
|
|
bogdan.bunea |
23 Oct 2017, 13:37
|
Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 4 April 15 |
astep cu interes episodul doi ....
|
--------------------
Renault
Megane
2011 Automatikgetriebe
- munich zweisechs
|
|
Prowlers |
22 Jan 2019, 20:19
|
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 |
Nu rezulta clar despre ce masina este vorba.
Cum se aprindeau martorii in bord? Simbolul motor - intermitent sau continuu...? Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|
angelrobv |
22 Jan 2019, 21:10
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 2 October 05 |
Renault Megane III 2013 Diesel 1.5dci 110cp
Se aprindea motorul galben si ramanea aprins. Contextul era: cand acceleram si trebuia sa intre turbina, din cauza ca era infundata o pipa pe vacuum, turbina se deschidea mai greu sau cu intarziere. Din cauza asta nici presiunea pe intercoler nu era cea pe care o astepta ECU iar daca in 6 secunde ECU nu citea prin senzorul bost valoarea target pe circuitul intercoler, se aprindea eroarea si ramanea aprinsa. La mine a fost pipa de pe pompa vacuum infundata, dar eroarea asta poate sa apara si daca pe intercoler exista vre-o fisura sau tub spart, daca senzorul bost este defect, daca electrovalva vacuum este defecta... lista este destul de lunga cu posibilele cauze. |
--------------------
Renault
Megane 3
Break
|
|
Prowlers |
22 Jan 2019, 21:41
|
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 |
Multumesc pentru clarificare. Bine ca i-ai dat de cap. Eu ma confrunt cu o alta hiba asemanatoare - dar diferita, zic eu.
|
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|
petree |
26 Jan 2019, 20:06
|
Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 13 November 11 |
angelrobv, multumim pentru problema si rezolvare!
|
--------------------
Renault
Renault Megane Hatch 1.3 TCE 140 CP Techno 2024
2024
|
|
Giany Unirea |
4 May 2020, 16:59
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 May 20 |
Aceiași eroare mia aparut și mie la aceiasi versiune de megan, engine failure hazard , cu precizarea că eroarea apare imediat ce bag cartela in locasul ei. Am diagnosticat cu un odd și imi apare eroare P 0299. Atașez si o fotografie
This post has been edited by Giany Unirea: 4 May 2020, 17:37 Attached thumbnail(s) Screenshot_20200429_175408_EOBD_Facile.jpg ( Size: 846.97k ) Number of downloads: 1110 |
--------------------
Renault
Megan 3
2013 1.5 dci 110cp
|
|
RazvanMoise |
5 Nov 2020, 10:44
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 November 20 |
Salutare, Sunt nou pe forum, si am o problema asemanatoare (cod eroare P0299). M-am tot plmibat prin service-uri si fiecare vine cu cate o parere si ma pune sa schimb cate un senzor. Masina merge Ok cativa km si dispare eroarea din bord apoi iarasi nu mai trage si eroarea apare. Cei de la Renault Sibiu mi-au spus ca ar fi turb defect (joc in ax), la un alt service nu stiu ce senzori si tot asa. Ideea este ca nu stiu unde sa mai duc masina sa aflu sigur ce este in neregula. Am observat un un OBD bluetooth ca in momentul in care masina "nu trage" presiunea este maxim 5-6 psi, iar in momentul in care merge presiunea se duce si la peste 20 psi. Orice sfat este binevenit si va multumesc anticipat.
|
--------------------
Renault
Megane 3
2010
|
|
grig1960 |
5 Nov 2020, 12:24
|
Membru autentic Group: Members Posts: 855 Joined: 2 April 17 From: Onesti, Bacau |
Salut, mergi la cineva care are CanClip Renault si stie sa lucreze cu el sa faca o scanare completa a erorilor si eventual un log in mers.
|
--------------------
Renault
Koleos
2010, 2.0dci, 4x4, 173 CP
|
|
RazvanMoise |
5 Nov 2020, 12:27
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 November 20 |
Din păcate nu prea am la cine sa merg aici în SB. O sa mai merg astăzi la un al 4-lea service sa vad ce îmi zic și cei de acolo
|
--------------------
Renault
Megane 3
2010
|
|
Brandell |
24 Mar 2021, 22:28
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 March 21 |
Bună seara la toată lumea am și eu o problemă la un Renault megane 4 2016 de ceva vreme tot nu ii dau de cap la niște erori la bujii si la senzor presiune vreau să zic că am verificat bujiile sunt bune si am schimbat si releu de bujii. Iar la cealaltă eroare am schimbat senzorul de presiune diferential de la filtrul de particule si după am șters erorile sar după o săptămână din nou pom de Crăciun aceleiași erori din ce am auzit la filtrul de particule cică ar mai fii niște furtune in spatele motorului ce au legătură cu filtru particule .O să vă atașez erorile care le am m ar ajuta enorm niste informatii,detalii cei care a ti trecut prin aceste cauze.
Car Scanner ELM OBD2 DTC report Selected brand: Renault ============1============== P0380 Raw code: 0380 ECU: Engine control unit Status: Confirmed OBDII: Glow plugs, circuit A - malfunction ============2============== P1453 Raw code: 1453 ECU: Engine control unit Status: Pending OBDII: Fuel Tank Pressure Relief Valve Malfunction |
--------------------
Renault
Megane 4
2016
|
|
14mcr |
18 Nov 2022, 12:17
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 April 22 |
Salutare o întrebare găsesc apa in clapeta accelerație ce ar putea fii,mecanicul a zis că am probleme la admisie in loc de aer baga apa
|
--------------------
Megane 3 1.6 dci
Renault
2012
|
|
Popescu Ionuț |
26 May 2023, 20:28
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 26 May 23 |
Salutare grup .
Dețin și eu de o luna un M3 din 2011 motor 1.9 dci are 177mii km reali ,am o întrebare către cei care dețin marca asta ce înseamnă Stop Vehicls ,nu e însoțit de niciun martor și apare cu roșu(display comp bord ),e a 2a oare când apare .E o problema serioasa sa o duc la medic ,cine a întâmpinat problema asta |
--------------------
Renault
Megan 3
2011
- VL 88 YDL
|
|
cj98czh |
26 May 2023, 20:52
|
Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.053 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca |
normal ... ca trebuie vazut ce o doare .. daca de exemplu ai pb. cu presiunea de ulei ...
This post has been edited by cj98czh: 26 May 2023, 20:53 |
--------------------
Ford Mondeo
Titanium, bi-turbata, 2018
/ Mazda 3 , 2018
|
|
Popescu Ionuț |
26 May 2023, 20:53
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 26 May 23 |
Deci trebuie sa merg la service .Ok ms de sfat .
|
--------------------
Renault
Megan 3
2011
- VL 88 YDL
|
|
Nutsu |
2 Sep 2023, 15:28
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 2 September 23 |
Poate ajuta pe cineva.
Eu am avut aceleasi simptome si erori, doar că mi se stricase supapa electrovalva. Am inlocuit-o si totu e ok. Deci sa luati in considerare si supapa electrovalva(convertor presiune turbo). |
--------------------
Renault
Megane
2010 III
|
|
tmcvtr |
12 Dec 2023, 10:49
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 8 December 23 |
Salutare!
Am o problema asemanatoare si nu stiu cum sa fac. Acum vreo 2 luni mi-au aparaut mesajele Check Injection si Check Polution cu portocaliu, plus martorii cu cheia si motorul / pompa. In acelasi timp a aparut si un shuierat-fasait dinspre motor (pe care il aud acum si cu geamurile ridicate). Merg la service-ul meu (unde, la revizia din septembrie schimbasem si un injector) si imi spune initial ca e o problema la debitmetru si apoi ca trebuie schimbat un furtun. M-am bucurat la ideea ca scap ieftin. 1000 lei cu tot cu manopera, zice mecanicul!!! Mi s-a parut mult chiar daca el spunea ca are nu stiu ce senzor in el. Nu am facut lucrarea pt nu aveam banii astia atunci dar si ca sa caut o a doua opinie. Dupa cateva saptamani motorul a inceput sa piarda din putere, chiar daca nu mai ieseam cu ea din oras. Acum 1 saptamana mi-a aparut in mers un mesaj de eroare cu ROSU: Engine Failure Hazard si s-a aprins martorul STOP. Am mers incet pana acasa si a doua zi m-am dus, tot incet, direct la service. Cand am ajuns acolo disparuse eroarea cu rosu. Pun ei testerul pe ea si apoi imi spun ca am masa de funingine 41%. Le spun ca la revizia din septembrie am primit laude pt procentul mic de masa de funingine (parca undeva pana in 10%) dar mecanicul ridica din umeri si imi spune ca "atat ii da" si ca trebuie sa facem Regenerare. Fac o mica paranteza: Eu am masina din 2015 dupa ce a circulat in Olanda in primii ei 3 ani). In 8 ani, de cand o am, nu am observat niciodata ceva care sa semene cu o regenerare in mers. dar mecanicul spune ca este posibil ca masina sa fii incercat in trecut sa faca regenerare, eu nu am observat si am oprit, fara sa vreau, regenerarea. Inchid paranteaza. Revenind, ii spun sa faca regenerarea, platesc 370 Lei si la final imi spune ca s-a rezolvat, erorile au disparut si sa merg cu motorul mai turat. Si cu furtunul cum ramane, intreb. Si aici au inceput sa se balbaie: ba ca furtunul nu apare pe tester (desi mi-au spus ca are un senzor) ba ca nu se mai aude shuieratul (desi se auzea). Am plecat si pana seara au aparut din nou cele 2 mesaje de eroare cu portocaliu, cu Injection si Polution. Ii scriu pe whatsapp ca au aparut erorile din nou si ca regenerarea, de fapt, nu a ajutat la nimic si cand il sun imi spune sa schimbam furtunul!!! Este descurajanta toata aceasta balbaiala si bajbaiala si as vrea sa merg la un mecanic priceput care s-a mai lovit de problema asta. Stiti un mecanic la fel de dornic sa invete si sa caute informatii ca autorul acestui topic? |
--------------------
Renault
Megane III
2012 1,5 110cp
|
|
cj98czh |
12 Dec 2023, 11:47
|
Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.053 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca |
pai cel mai probabil ai furtunul spart .. din cauza aia s-a infundat FAP-ul .. si tot din cauza aia ai fn nou erorile in bord .. daca nu iti permiti sa intretii o masina, lasa-o pe dreapta .. nu umbla cu ea si dupa aia da vina pe mecanic ca nu stie ce face .. cand el saracu inearca sa te ajute tu spunandu-i ca hai sa facem ieftin .. deci eu chiar nu pricep problema ta ... tragi de maisna pana pica, mergi asa cu ea stiind ca ai un furtun spart .. dovada suieratul pe care spui ca il auzea si dupa ai nedumeriri cu privire la mecanic ..
|
--------------------
Ford Mondeo
/ Mazda 3 , 2018
|
|
tmcvtr |
12 Dec 2023, 12:12
|
Iti multumesc ca ai raspuns la intrebarea mea dar cred ca te grabesti putin si cu judecata si cu generalizarea.
Nu am avut bani pe loc si mi s-a parut scump la prima vedere si am vrut o a doua opinie dar am amanat. Am banii acum dar nu m-am grabit sa schimb furtunul pentru ca s-a micsorat increderea in service. Daca este furtunul de vine, de ce nu mi-a spus asa cand am fost cu eroarea grava, cea cu rosu?! Putea sa spuna: ti-am zis ca e furtunul, hai sa il schimbam. Dar ei mi-au spus altceva. Pe traseul ala de aer inteleg ca mai este si o conducta de metal. Pot fi si alte cauze si da-mi voie sa nu ma grabesc sa platesc tot ce zice mecanicul atunci cand se balbaie si se contrazice singur. |
--------------------
Renault
Megane III
2012 1,5 110cp
|
|
einstein1984 |
12 Dec 2023, 12:51
|
fan Dacia Group: Members Posts: 20.701 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti |
Pai nu cred ca s-a grabit daca fix tu zici ca n-ai bani si mergia sa cu ea, apoi te miri de ce se umple FAPul de funingine in lipsa aer.
MEcanicul nu vroiia sa iti schimbe furtunul fara sa vada clar atrunci ca e spart. Apoi cum sa iti recomandam un mecanic daca nu stil unde esti? Daca esti la oradea si-ti recomand un mecanic in Bragadiru e bine? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
torquemada |
12 Dec 2023, 13:00
|
torquemada Group: Members Posts: 1.891 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti |
Într-o ordine oarecare :
Acum 1 saptamana mi-a aparut in mers un mesaj de eroare cu ROSU: Engine Failure Hazard si s-a aprins martorul STOP. = Platformă, scrie și în manual dar cine să RTFM imi spun ca am masa de funingine 41% = La Renault/Dacia funinginea e dată în grame nu %, iar dacă aveai 40g DPF-ul era colmatat Eu am masina din 2015 dupa ce a circulat in Olanda in primii ei 3 ani = să întrebăm mașina câți km are și la cât s-au făcut reviziile ? (exclus carvertical &shit) |
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
- B-xxx-xxx Există două feluri de oameni:
1 - Cei care pot extrapola din date incomplete |
|
einstein1984 |
12 Dec 2023, 13:27
|
as paria pe 120 000 cand a venit din olanda (cu revizii la 20 000), cat a mai facut in aia 8 ani in Romania si cand s-au facut reviziile e interesant
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tmcvtr |
12 Dec 2023, 15:09
|
Sunt din Bucuresti.
Am luat masina la 170.000 km aproape 3 ani vechime. Eu am facut restul pana la 240.000 km in peste 8 ani. Masina a venit din Olanda si cu bune si cu rele. Pe de o parte avea distributia proaspat facuta, conform unui sticker Renault de pe interior capotei motorului dar avea radiatorul cu multe perforatii mici, asa ca fac refill la freon o data la doi ani. Am facut in totdeauna reviziile la timp (adica la 1 an), in functie de ce bani am avut, am mers la reprezentanta sau in cartier. Apropo de manual, da, ai dreptate, nu l-am citit in totalitate insa fac pariu ca in el scrie ca trebuie sau ca e bine sa schimb viteza in sus de fiecare data cand se aprinde sagetica alba, ceea ce nu am facut. Uneori schimb la 2000 de ture, alteori, cand ma grabesc schimb la 3000 de ture. Mecanicul imi spune ca nu este bine sa schimb dupa sagetica pentru ca se infunda mai repede filtrul de particule. Deci pe cine ascult? Pe mecanic sau pe producator? In ce priveste platforma, eram la 3 minute de casa si oricum mergeam incet cand a aparut eroarea si am mers si mai incet pana acasa. A doua zi pana la service am facut 10 min de mers incet. Eu chiar nu-mi dau seama cum faceti voi, dar eu caut sa repar repede tot ce apare marunt la ea, inclusiv injectoarele, de care stiu ca sunt scumpe. Dar cand vine mecanicul si imi cere 1000 lei pe un furtun nu ii dau pe loc. Da, am amanat si am neglijat masina mergand asa cu ea chiar si doar prin oras, dar ce sa vezi, nimeni nu e perfect. Nu stiu cum se masoara funinginea, am scris ce mi-a zis mecanicul. Se pare ca trebuie sa imi fac temele inainte de orice interactiune cu ell Si cu voi In orice caz, primesc si criticile si judecatile voastre dar va rog sa veniti si cu recomandari si raspunsuri la niste intrebari. 1. Este posibil sa coste aproape 1000 lei acest furtun care se pare ca are si un senzor pe el? 2. Cum ma asigur ca nu platesc schimbarea acestui furtun ca sa descoperim apoi ca alta este cauza? 3. Gresesc daca spun ca aceasta regenerare am platit-o degeaba? 4. Voi ce ati face daca ati avea problema asta? |
--------------------
Renault
Megane III
2012 1,5 110cp
|
|
einstein1984 |
12 Dec 2023, 15:25
|
Eu as merge la service si as face ce zic aia daca nu ma pricep mai bine ca ei.
https://m.facebook.com/p/LM-Motors-Service-100064118291083/ uite uns ervice care are si scula de diag si experienta cu renualturi. Acest furtun nu stiu care este, nu am nici VInul masinii ca sa verific pretul. Dar e perfect posibil. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tek_IDs |
12 Dec 2023, 15:35
|
.... Group: Members Posts: 545 Joined: 13 May 08 From: PrazBurg |
Salutare,
Care problema ca eu vad numai ...."dileme"!!!! Cauti sfaturi dar nu oferi informatii, doar povesti. Trebuie sa faci o diagnoza in urma careia sa obtii coduri de eroare plus o analiza a parametrilor implicati in erorile gasite, asta asa la prima strigare..... . Le postezi aici si vedem ce zic colegii care se pricep . Toate Bune !!! |
--------------------
Dacia / Renault,
1300 / 1.5
1973 / 2014 .
- DJ-98-@@@
|
|
tmcvtr |
12 Dec 2023, 15:50
|
Pai "povestile" sunt de la mecanic, care este la un service care a fost reprezentanta odata. De unde sa stiu eu ce erori ii da?!
Eu nu sunt mecanic si nici nu vreau sa devin, sa imi cumpar tester sau altceva. Am nevoie de un mecanic de incredere, transparent si competent, care sa stie sa elimine posibilele cauze cu cheltuieli minime. Din pacate nu e prima oara cand iau masina reparata de la acest service si defectul revine la scurta vreme. Am ramas la ei pentru ca pana la urma s-au rezolvat toate problemele si fara cheltuieli exagerate sau ciudate. Pana acum! Eu sper ca exista asa un mecanic. |
--------------------
Renault
Megane III
2012 1,5 110cp
|
|
cj98czh |
12 Dec 2023, 16:10
|
inca o data .. umbland asa cu masina adica cu erori si defecte .. DPF nu isi mai face regenerare si se umple .. deci tu trebuie sa tratezi cauza si nu efectul .. faptul ca ai facut o regenerare fortata .. nu a tratat decat efectul si drept dovada au reaparut problemele ... deci gaseste ce le genereaza .. si aia se face de cineva care se pricepe si are un CLIP ... si da, in cazul in care unul din furtunele de la intercooler este crapat/spart ... ajungi la ce am scris mai sus ..
si da la o simpla cautare .. poate sa coste si 1000 ron .. https://www.expertpieseauto.ro/furtun-/-con...inson-9107.html This post has been edited by cj98czh: 12 Dec 2023, 16:17 |
--------------------
Ford Mondeo
/ Mazda 3 , 2018
|
|
tmcvtr |
26 Feb 2024, 18:22
|
Am rezolvat.
Am schimbat furtunul si acum este bine. M-am grabit cu presupunerile. Daca il schimbam de la inceput scuteam complicatiile, timp si bani. Multumesc pentru recomandari |
--------------------
Renault
Megane III
2012 1,5 110cp
|
|
Adyttza22 |
1 Jul 2024, 12:51
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 November 22 |
|
--------------------
Renault
Megane
2012 grandtour
|
|
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
căutare personalizată
|
||
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st November 2024 - 05:43 |