cablu ambreiaj rupt:-s, se schimba usor?(mecanic amator)
![]() ![]() ![]() |
cablu ambreiaj rupt:-s, se schimba usor?(mecanic amator)
CaLeDONis |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 30 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
grand scenic
2012 never underestimate the power of stupid people in large groups!
|
|||
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
nu e greu,depinde cata mecanica stii
accesul e mai dificil la pedala si depinde de cablu,daca e cu autoreglaj sau nu |
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
nu imi aduc aminte foarte exact sistemul de prindere in caroserie la intrarea in habitaclu si la pedala de ambreiaj, dar la cutia de viteze se desface foarte usor..............teoretic ai putea sa-l schimbi si acolo, nu-ti trebuie scule speciale, un patent ( spit ) si maxim 3 chei fixe. Mai complicat poate fi sa desfaci la pedala, din cauza pozitiei incomode, in rest...........daca ai ideie de putina mecanica, e floare la ureche.
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
prinderea de caroserie este pe cablu si are o clema care se prinde in tabla,fara suruburi
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
in cazul asta mai ramane de vazut prinderea la pedala........de la cutie se poate scoate cu mana, parca
![]() This post has been edited by cridaia: 20 Jan 2010, 10:41 |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
neiu |
![]()
|
capatul dinspre pedala are o ,,umflatura'' care intra intr-o chestie de plastic,deci nu-i greu dar la demontatul de pedala e mai dificil din cauza pozitiei de yoga
![]() 20 Jan 2010, 10:45: daca e autoreglabil NU DEMONTA BLOCAJUL DE LA AUTOREGLAJ pina nu e prins si la cutie si la pedala This post has been edited by neiu: 20 Jan 2010, 10:45 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
iupii.... am reusit ...:-s
problema e ca nu e reglat deloc.... stie cineva cum se regleaza? am un "dispozitiv" pe el de reglare... dar nu stiu ce face fiecare "piulita" si "surub" de acolo..in pozitia intiala cum l-am luat de la magazin , pedala de ambreiaj imi sta foarte jos 2-3 cm de podea, daca ii dau drumul putin din reglaj pedala imi urca foarte dar de cuplat se cupleaza tot foarte jos.. ce sa fac? ajutor!!! asta este dispozitivul de pe cablul vechi 20 Jan 2010, 14:01: si mai am o problema imi intra mult mai greu in viteze, cat despre marsarier nici vorba.. nu vrea sa intre si gata.. This post has been edited by CaLeDONis: 20 Jan 2010, 14:01 Attached thumbnail(s) Imagine0029.jpg ( Size: 181.97k ) Number of downloads: 5035 Imagine0030.jpg ( Size: 146.12k ) Number of downloads: 5424 |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
cridaia |
![]()
|
QUOTE(CaLeDONis @ 20 Jan 2010, 13:43) in pozitia intiala cum l-am luat de la magazin , pedala de ambreiaj imi sta foarte jos 2-3 cm de podea, daca ii dau drumul putin din reglaj pedala imi urca foarte dar de cuplat se cupleaza tot foarte jos.. <span class='edit'>20 Jan 2010, 14:01:</span> si mai am o problema imi intra mult mai greu in viteze, cat despre marsarier nici vorba.. nu vrea sa intre si gata.. in prima faza ridica pedala sus ( din reglaj ), dupa care se poate sa mai poti regla si cuplajul, poate mai este o smecherie pentru asta...................dar in acelasi timp poate fi dusa si ambreiajul. Ai fortat maneta schimbatorului ? pot fi deplasate si tijele de legatura schimbator-cutie. |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
neiu |
![]()
|
partea aia alba mai groasa sa rasuceste si regleaza cursa pedalei iar piulita de fier blocheaza reglajul facut sa nu se mai miste in timpul utilizarii
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
daca piulita de plastic(partea mai groasa) este in pozitie initiala, adica totul sa fie strans pedala imi sta foarte jos!!!iar daca o desfac cateva rotatii se aude cum pedala urca mai sus rapid, se ridica foarte sus, dar cuplajul mi-l face tot la aceeasi inaltime ca si in prima faza:(
20 Jan 2010, 17:45: sa aiba legatura ca am mers cu ea numai in trapta 1-a vreo 1 km? pana am ajuns acasa cu ea? cu toate ca mi se pare absurd:-s si la rece imi intra in toate treptele fara probleme:-s This post has been edited by CaLeDONis: 20 Jan 2010, 17:45 |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
La rece nici nu trebuie sa calci ambreiajul in majoritatea situatiilor, pentru a intra in viteza.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 20 Jan 2010, 18:53) Neiu a dat solutia buna,partea superioara se infileteaza in cea inferioara ptr. a scurta lungimea si automat ptr. a ridica pedala iar acea piulita se strange de partea inferioara ptr. a bloca regajul facut. Am luat ca referinta poza 2. This post has been edited by Lupan Daniel: 20 Jan 2010, 20:11 |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Cat te-a costat cablul si de ce firma e facut?
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
cablul m-a costat 75 roni, a durat o zi sa mi-l aduca, e ceva turcesc.. singura firma care cica inca le mai produce.... am cautat la dezmembrari si mi-au zis ca au dar ma costa 80 ron... si e gata uzat:-s, am reusit sa ridic punctul unde cupleaza, dar pedala se ridica in sus foarte tare, adica daca ar fi sa stau cu piciorul la ambreiaj cand pedala e ridicata in sus as trece cu genunchiul de volan, am inteles ca este un opritor de cauciuc pe undeva la pedala, este adevarat? mie initial imi lipseste,
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Har Domnului, ca eu dau la greu cu genunchii in volan si fara sa am probleme cu ambreiajul. Idioti astia de la Renault. Scaunele fara reglaj pe verticala, lombar si alte tampenii sint mai joase, dar astea, date la cea mai de jos pozitie, tot inalte sint si dau in volan. Si desteptii s-au gandit sa il faca reglabil pe profunzime, in loc sa il faca reglabil pe inaltime, cum am avut la o Alfa Romeo de ex. De parca ar exista un om cu maini scurte, incat sa fie nevoit sa traga volanul spre el, dar cu picioare lungi, sa ajunga la pedale. Ce creatura o mai fi si aia ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
![]() |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
neiu |
![]()
|
daca cupleaza sus nu e bine,pentru ca patineaza
21 Jan 2010, 17:13: nu cred sa fie vreun opritor This post has been edited by neiu: 21 Jan 2010, 17:13 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
cridaia |
![]()
|
nu ma pot pronunta pentru ca la mine este hidraulic.......si nu imi mai aduc aminte de la benzinara cum era
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
si atunci sa strang reglajul sa il fac sa imi cupleze jos tarE?:-s?? ajutor...
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
cridaia |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
pf... am sa incerc si asa sa vad ce rezolv:-s
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
dezastru... piese dela turci.. vineri seara l-am montat duminica dimineata sa rupt :-s piese de toata mana... ammers azi am dat comanda iar de unul nou , de data asta ii nemtesc 130 ron,de la 75 ron cel turcesc,sper sa ma tie mai mult
|
--------------------
renault
grand scenic
|
|
cridaia |
![]()
|
QUOTE(CaLeDONis @ 25 Jan 2010, 21:10) dezastru... piese dela turci.. vineri seara l-am montat duminica dimineata sa rupt :-s piese de toata mana... ammers azi am dat comanda iar de unul nou , de data asta ii nemtesc 130 ron,de la 75 ron cel turcesc,sper sa ma tie mai mult si nu te-ai dus sa faci scandal ? certificat de garantie nu exista ? cum vinde magazinul o piesa fara certificat ????? |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
daca nu il monteaza la un mecanic autorizat ,nu te baga in seama magazinul ,deoarece doar asa are garantie.Montajul trebuie realizat la un service ,sau un mecanic autorizat,pentru a putea merge inapoi cu vreo piesa si sa ceri garantia .
|
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
CaLeDONis |
![]()
|
am montat cablu cel nou:> pedala e putin mai tare in rest merge totul perfect.. :> iupi .. dai un ban in plus dar stii ca te tine
![]() |
--------------------
renault
grand scenic
|
|
hittch |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 17 September 08 From: Petrosani ![]() |
cablu de ambreiaj se potriveste si cel de logan si reglajul este mult mai simplu
|
--------------------
Renault
Laguna1
1999/brek/1600.16v
- HD07GJO
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Hittch nu tine al meu s-a rupt acum o luna. Poate la motor de 1,6 tine dar de la 1,5 la 2,2 e diferenta mare la placa de presiune si se forteaza mai tare cablul
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
|
|
cridaia |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
fabyan |
![]()
|
Probabil ca nu toate au hidraulic. Eu am pus de logan 1.5 dci asta vara...
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
|
|
cridaia |
![]()
|
probabil prima serie, cele cu euro3 au ambreiaj mecanic, iar cele mai noi ( probabil cele cu euro4 ) au hidraulic.......in fine, e bine de stiut si asta
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 05:38 |