REPARATIE ACTUATOR inchidere portbagaj, hai sa vezi cum ?
![]() ![]() ![]() |
REPARATIE ACTUATOR inchidere portbagaj, hai sa vezi cum ?
ciuperka |
![]()
|
||
![]() de la tzara Group: Members Posts: 148 Joined: 9 September 05 From: Chiajna City ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane I Classic
1.9 dTi 2000 98CP
- IF78WPA Honda Civic Sedan 1.8 ES A/T 2008 140CP - IF09BBL
|
|||
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
se poate repara si cel de la o usa de pe spate? Nu imi mai merge abia daca misca putin.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.852 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
La cele de spate sunt diferente intre modelele care au buton de inchis usa din spate (gen Logan) si cele fara respectivul buton. La cele cu buton, comandat printr-o tija, actuatorul este similar cu cele de mai sus, la celelalte este mai complicat. Stiu asta din proprie experienta, ca si la mine nu se mai inchidea usa spate stanga si aveam o broasca de spate stanga ramasa de pe o usa cu inchidere cu buton si nu sunt la fel pe partea de actuator. Si eu astept un weekend prelungit sa ma duc la mosie sa desfac usa in cauza si sa gasesc solutia, mai ales ca m-a lasat si inchiderea pe dreapta fata, iar la usa dreapta spate cred ca s-a rupt legatura intre maner si tija de deschidere.
This post has been edited by b06fcn: 6 Jan 2013, 22:38 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
CristiDomni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 49 Joined: 13 October 10 ![]() |
Buna ziua,
Sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu o parere. La mine merge actuatorul si inchide si deschide corect. Problema este la butonul exterior care nu mai sta in locasul lui si iese de tot afara. Nu stiu daca a fost fortat portbagajul intr-o parcare la un restaurant unde am lasat masina sau pur si simplu s-a tocit prea tare si iese din vreun locas. A mai patit cineva asa? Cum pot rezolva? Multumesc! This post has been edited by CristiDomni: 11 Jun 2013, 13:57 |
--------------------
Renault
Megane II - 1.6 16v
Grand Tour
- B-977-ALC
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Pana nu pui mana pe surubelnita sa-l scoti cu tot cu mecanism nu-ti vei da seama. Cine stie ce siguranta a sarit de la locul ei !?
This post has been edited by Axe: 13 Jun 2013, 07:33 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
maytow_airis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 20 August 09 From: Alta Tara ![]() |
La LIII stie cineva cum e cu actuatorul de la usa-drapta-fata?
Se aude un "crrrr" cand inchide. Si ca sa inchida trebuie sa apas pe telecomanda de vre.o 8 ori pana o ia. Se repara? se schimba? |
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
Expresion, 2009 1.5 dci 110cp (fara FAP)
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Salut, si eu problema cu motorasul, 200 de lei era cel mai ieftin, pretul ajunge si la 300 si ceva chiar..
O sa il caut si la dezmembrari, dar cred ca maine incerc sa il si desfac, poate am noroc.. mersi de sfaturi |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
catalin1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 680 Joined: 4 July 13 From: Dobrich ![]() |
vreau sa precizez ca eu am probleme cu motorasul de inchidere hayon si la m desfacut o data si mergea dar dupa un timp nu mai acctiona are un mecanism care sare de pe locas si mai uneori ramane blocat hayonul pe inchis,ce sa i fac.
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
2000 phase 2
- B 25 wiz Decat la o nunta falsa mai degraba la un divort distractiv
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Hey pana la urma am rezolvat problema, erau de vina firele din interior..
|
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
BigDaddyAdy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 1 August 11 From: Bucuresti ![]() |
Eu dupa doua curatari la interval de o luna am hotarat sa le schimb. Nu merita efortul sa le cureti. Eu am luat de pe okazii actuatoare noi noute de logan cu 30 lei. Le am de 4 luni si nu mai am nici o problema cu ele. In curand cred ca va trebui sa mai schimb 2.
|
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
GT 205TCe 2009
- B 666 BIG
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Eheee, a tinut o perioada improvizatia mea!
![]() Ieri am observat ca face ceva figuri, ii vine curent dar nu am apucat sa vad ce s-a intamplat. Presupun ca de data asta se cere alt actuator!? ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca tot este dezlipita carcasa incearca o alta reparatie/ungere......si daca e mort definitiv schimba-l.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
dante_x |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 13 February 10 From: Timisoara ![]() |
eu am procedat la a mea exact ca in postul 1 si nu am mai avut treaba - problema e la contacte - daca plasticele nu se rup si curent este la borne atunci nu prea are ce sa se strice - frecati contactele cu smirgel caci se cam oxideaza sau nu mai fac contact
|
--------------------
Renault
Megane 1(R.I.P) / Stepway
1996 / Bicorp 16e ,8v; 2014 / 0.9 TCE
|
|
Axe |
![]()
|
Mi-a fost lene sa-i mai dezlipesc carcasa si i-am bagat niste spray cu vaselina pe langa tija, sa vad maine daca e de bine!?
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
calin_nistor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 April 13 ![]() |
Salutare!
Detin un megan din '96 si tot intampin probleme la inchiderea centralizata(IR) cum ar fi : - nu mai este cheia sincronizata cu masina - cheia nu mai emite semnal In momentul de fata cheia nu mai emite semnal si nici ledul rosu de pe cheie nu se mai aprinde(bateriile au fost schimbate). Am ambele chei ale masinii, din care una este defecta(s-a umblat pe la componente, asa era cand am luat masina) si a doua a "murit" de curand. Care este posibilitatea de inlocuire a sistemului de inchidere centraliza al masinii? In sensul ca as vrea sa scap de IC pe IR si sa achizitionez un sistem (modul + chei cu cip pe RF) si sa il montez pe masina. Se va dezarma immo in conditiile acestea? Multumesc aniticipat! |
--------------------
renault
megane
1996 hatchback
- hd89kln
|
|
Axe |
![]()
|
Nu cred ca ai nimerit topicul
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
calin_nistor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 April 13 ![]() |
Am incercat....poate era cineva care a mai avut aceasta problema
![]() ![]() Va salut! |
--------------------
renault
megane
1996 hatchback
- hd89kln
|
|
ph98psg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 6 November 14 ![]() |
foarte bun tutorialu, si eu am avut probleme cu el , dupa o curatare cu benzina a periilor si apripiate pe rotor a functionat ireprosabil, si inca functioneaza:D
|
--------------------
RENAULT
MEGANE COUPE
1996 [B]megane 1 1.6 8v 96 coupe[/B]
|
|
cosmin_taranu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 13 March 14 ![]() |
Salut ,
Din pacate la hatchback acest actuator are alta forma, este un alt model. Nu reusesc sa gasec pe nicaieri unul. Cei care ati avut problema asta la hatchback cum ati rezolvat ? Mersi ! |
--------------------
Renault
Megane
1999
- NT87MNU If you love something...let it go, if it comes back to you...it's yours, if NOT....it never was
|
|
Axe |
![]()
|
Chiar daca are alta forma, principiul de functionare e acelasi, deci arde-l cu cutteru-ul!
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
avand in vedere faptul ca in interior este un motoras,care face doar o mica cursa "inainte respectiv inapoi",apare o uzura la colectorul rotorului,adica un cilindru se transforma in oval ,apoi spre paralelipiped.
Deci curatarea si ungerea pot dura destul de puti in unele cazuri si e pierdere de timp. |
--------------------
n
n
n
-
|
|
cosmin_taranu |
![]()
|
Asta este modelul meu. Aveti si voi acelasi tip de parghie, ma refer la sfertul ala de cerc negru. Tija de deschidere vine prinsa de el si la apasarea butonului de pe hayon il impinge in sus si deschide hayonul. La voi tot asa este gandit sistemul ?
Ma gandeam sa il las pe al meu pe pozitie si sa pun in paralel unul de logan care numa sa miste tija din aria de actiune a butonul de deschidere. Attached thumbnail(s) IMAG0086.jpg ( Size: 820.31k ) Number of downloads: 600 IMAG0087.jpg ( Size: 846.91k ) Number of downloads: 616 |
--------------------
Renault
Megane
1999
- NT87MNU If you love something...let it go, if it comes back to you...it's yours, if NOT....it never was
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
daca actioneaza o tija ,poti pune orice acuator ai, care sa incapa acolo si pe care sa il reglezi sa impinga si sa traga de tija.
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
cosmin_taranu |
![]()
|
M-am gandit si la varianta asta. Numa ca eu am cheie cu un singur buton. Si daca pun un actuator direct pe tija de deschidere de fiecare data cand deschid masina imi sare si portbagajul. Ceea ce nu vreau, vreau sa il pot deschide actionand butonul de pe hayon.
Anyway gasesc eu o rezolvare ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 06:10 |