Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme semnalizare + altele (calculator confort?, Probleme semnalizare + altele (calculator confort?

alin.selicean
post 28 Sep 2016, 09:23
Post #1

Absentu'

Group: Members
From: Cluj Napoca

Salut forum

Am tot incercat sa gasesc un raspuns la problema mea si nu am reusit, poate si pt ca e destul de greu de descris. Cel putin pt mine smile.gif

Masina: Renault Clio II Hatchback 2003 1.5dCi, 48kw.

Simptome -- sporadic si destul de des, fara sa pot sa corelez cu ceva anume, urmatoarele sisteme / componente nu mai functioneaza: stergatoarele, semnalizare, deschiderea geamurilor, deblocare usi, probabil si altele (astea sint care le-am putut identifica).

Cauza aparenta -- pe durata cit sistemele de mai sus nu functioneaza, se aude un tacanit in partea stinga, jos linga volan, pare sa vina din compartimentul motorului. Localizarea aproximativa ar fi cam pe unde se afla blocul de sigurante sub capota motor. Cit timp se aude acest tacanit, imi clipeste indicatorul de usi blocate din consola centrala. Tacanitul e foarte similar cu cel al unui releu care cupleaza si decupleaza. Uneori tacanitul e ca la masina de cusut, alteori pur si simplu decupleaza, sta decuplat cit vrea el si apoi cupleaza. Uneori isi revine singur, alteori nu.

Nu am reusit sa corelez simptomele cu nimic (gropi, trepidatii, umezeala, motor cald sau rece). Singurul lucru cu care uneori pare sa se coreleze este cind schimb ceva setari pe la consola centrala: nivelul de caldura care sa-l dea in habitaclu, faza lunga / scurta / flash-uri, dar nu e regula.

Mi s-a spus ca ar fi calculatorul de confort. Daca da, pe unde as putea gasi unul si cam la ce nivel de preturi sint? Poate fi si alta cauza ? Mentionez ca am curatat toate sigurantele. Alte sugestii, recomandari?

Multumes anticipat.

Alin

--------------------
Renault Clio 2003 1.5dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 28 Sep 2016, 09:27
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Verifica mufa calculatorului de confort ... sigur ai pini oxidati ... sau poate chiar topiti ... este situat in zona unde locuieste tacanitul smile.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
alin.selicean
post 28 Sep 2016, 09:45
Post #3

Absentu'

Group: Members
From: Cluj Napoca

Mersi. Am sa verific.

--------------------
Renault Clio 2003 1.5dci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th April 2025 - 06:34
Dacia