Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Merita un Renault Megane 2 Cabrio in 2022 ?!, Megane CC Megane Cabrio

Mario.B
post 5 Feb 2022, 11:41
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut! Este prima mea postare pe acest forum deoarece as vrea sa cumpar un Renault, ba chiar ar fi prima masina de la Renault pe care as detine-o.

Am in plan as putea spune de cativa ani sa imi cumpar o masina Cabrio dar de fiecare data tot am abandonat ideea pe motivul, este doar un moft, bani cheltuiti aiurea, cand merg totusi decapotat, se uita lumea la tine ca la felul 10..

In fine, acum chiar m-am hotarat sa fac totusi acest pas, sa cumpar totusi o masina cabrio, daca nu acum cand sunt mai tanar, atunci cand.

Dupa indelungi cautari si variante am ajuns la concluzia ca un Renault Megane 2 Cabrio ar fi cel mai potrivit pentru mine. In primul rand are un plafon din tabla/sticla, deci nu o sa stau stresat ca poate cineva sa imi taie plafonul, mai ales ca nu am un garaj si o tin parcata pe strada. Stiu, nu este cea mai noua masina, dar personal chiar imi place design-ul. Nu ma intereseaza spatiul la interior sau alte aspecte de confort pentru ca o sa fie folosita ca a -2a masina doar cand vremea permite.

Vreau sa cumpar in perioada aceasta masina pentru ca din cate am observat preturile sunt ceva mai mici, pe premiza, vara iti cumperi sanie si iarna cabrio smile.gif)

Sa va spun si ce am gasit si sa-mi spuneti si voi daca totusi ar merita, pentru ca, chiar daca acum sunt hotarat sa fac acest pas, tot am anumite retineri.

Am gasit un Renault Megane din 2005 in Germania (aici locuiesc), deci este modelul NFL, editia Karmann, de la al 2-lea proprietar, are motorul de 1.6 benzina 111cp (am vazut ca sunt mai multe variante) 200.000km, interiorul din piele rosie, clima automata, pilot automat, o navigatie aftermarket, senzori ploaie si lumina iar in ultima perioada s-au schimbat mai multe la masina printre care kit-ul de distributie, kit-ul ambreiaj, bucse/brate de la directie si alte maruntisuri, anvelope de vara noi cu jante pe 17. Masina a fost folosita doar in sezonul cald, mai exact masina era in fiecare an inmatriculata din luna Mai pana in Octombrie, dupa care era parcata in garaj motiv pentru care nu vine si cu un set de jante de iarna. Masina mai are si TUV (inspectia tehnica) valabil pana in Iunie 2023.

Momentan inca nu am vazut masina pentru ca se afla la 250 de km de mine asa ca am zis ca ar fi mai bine sa ma interesez totusi inainte despre acest model. Pretul pentru masina este de 1650 euro, posibil sa mai negociem pana la 1.500.

Curiozitatea mea cea mai mare este in legatura cu motorul si cu sistemul de decapotare. Va spun sincer, pana acum nu am avut nici o masina de la Renault, in schimb am avut mai multe masini cu motor de 1.6 benzina (VW, Opel, Ford) .

Este ok motorul de 1.6 benzina de la Renault? Din cate stiu a fost folosit si pe Logan si au fost taximetristi care au avut si 500.000km fara probleme. Sunt constient ca nu o sa accelereze rapid, nici nu am nevoie de asta, o cumpar pentru plimbari, doar ca ma intereseaza daca acest motor este fiabil si care sunt problemele specifice de luat in considerare.

In legatura cu sistemul de decapotare, este unul fiabil si care sunt problemele care pot aparea? Eu am cautat pe internet anumite pareri sau eventuale probleme, dar nu prea am gasit nimic, adica daca cauti probleme cu sistemul de decapotare de la Opel TwinTop sau VW EOS sunt pline forumurile... Aici am eu cea mai mare retinere, daca este un sistem ok si ce ar trebui sa verific cand merg sa vad masina. Initial am cautat si un Ford Streetka doar din simplul motiv ca decapotarea se face manual si nu o sa ai probleme in viitor, dar dezavantajul ar fi ca are un soft-top, are 2 locuri si o forma mai ciudata.

Deci cam astea sunt curiozitatile mele, daca merita 1500-1650 euro, daca este ok motorul de 1.6 benzina si daca sistemul de decapotare este unul fiabil. Am in plan sa tin masina doar vara asta, dar in cazul in care totul este ok as pastra-o mai mult timp, iarna o trag pe dreapta si vara o repun in miscare.

Astept parerile si sugestiile voastre!

--------------------
Ford Fiesta Mk7 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
balauru_327
post 6 Feb 2022, 19:32
Post #2

Membru autentic

Group: Members

Daca masina are si o carte service full .. go for it. Motoarele K4M de la Reno sunt fiabile. Despre sistemul de decapotare nu stiu sa iti zic.

--------------------
dacia supernova 2001 1.4mpi/rapsodie - b-83-dip
+
cj98czh
post 6 Feb 2022, 20:42
Post #3

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

exista topic pentru cabrio, exista si topic pt. sfaturi de cumparare.

Inainte de a deschide topic niu, te rog, cauta si vezi daca nu esre deja discutat subiectul, cum este inchidem aic.

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th April 2025 - 06:05
Dacia