De ce imi era frica nu am scapat, Conducta frana stanga spate sparta
![]() ![]() ![]() |
De ce imi era frica nu am scapat, Conducta frana stanga spate sparta
jas2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.315 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
jas2 - la orice masina veche sunt elemente care sufera cu trecerea timpului + altele adunate ..
Eu personal inspectez conductele de frana la fiecare revizie + de cate ori am ocazia sa urc masina pe un elevator ... la primul semn cand le vad ruginite le schomb, nu stau sa vad cat mai tin .. Daca nu uit o sa pun o poza cu starea lor, la viitoarea revizie care ar trebui sa fie peste aprox. 1 luna .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Si eu am inceput sa le inspectez de cand am citit pe forum insa nu am gasit nimic in neregula.Ultima data m-am uitat duminica...
La revizie il rog pe mecanic sa fie cat mai aspru cu putinta ca saracu'mi-a masurat si decibelii claxonului si la racordurile de la frana pe fata s-a uitat cu lupa. Insa...degeaba.Can se intampla se intampla. Am fost la masina sa ma uit mai bine si sa fac fotografii... Fotografiile nu le pun acum(doar la cerere) ca mi-e lene sa le descarc. Este vorba despre o conducta mica,de cca 60 de cm (verde) impecabila,nu rugina,nu frecare dar cu fisura. Pleaca de la repartitorul de pe punte si pana la intrare in talerul rotii spate. Se schimba extrem de usor daca ai alta si se desfac holenderele usor.Cam in 2-3 minute. Imi lipseste inelara dreapta sau cu cot taiata ,sa intre pe conducta pentru a desface holenderul mai sigur si mai usor.Maine o rezolv. This post has been edited by jas2: 20 Nov 2013, 16:56 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
jas2 |
![]()
|
....
This post has been edited by jas2: 20 Nov 2013, 16:55 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca nu ai cheia cu taietura in ea taie conducta veche cu un cleste si apoi ai loc sa bagi o cheie inelara/pipa....la demontaj.
Oricum trebuie stropit din timp si abundent cu degripant.....ca daca fortezi si se distruge hexagonul e dificil apoi de desfacut. La montaj asigura-te ca gaura filetata unde intra conducta noua este perfect curata si uscata. @+ This post has been edited by espacern: 20 Nov 2013, 17:43 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
jas2 |
![]()
|
Multumesc pentru sfaturi.Exista clestele sfant
![]() M-a scapat de multe belele inclusiv de holendere "cu cap rotund". Am dat in seara asta cu degripant din plin si am taiat conducta cu un cleste la 10 cm de capete.Maine pun cheia pe ele . Am fost gand la gand...Era cea mai buna varianta. Tot nu-mi iese din cap faza cu ramasul fara frana la 120 km/h sau in alte conditii... This post has been edited by jas2: 20 Nov 2013, 19:34 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Franai, nu-ti mai face atatea probleme
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
jas2 |
![]()
|
Inlocuit conducta azi.
Pret 15 lei ml (cupru) in Targul Vitan Holendere 5lei buc. Bercuitul nu m-a costat nimic.Le-a facut cumnatul meu in service-ul unde lucreaza. Manopera 1 cafea si o apa minerala la mine,pentru ca eu am montat-demontat. Demontatul a durat 30 min(holenderele s-au desfacut usor cu degripant dat de seara si batut usor cu ciocanul in ele) Montatul a durat cam 1 ora cu modelat teava cu tot.A durat mai mult cu filetarea holenderului de pe punte .Trebuie sa fii f atent ca tinde sa intre stamb. Puteam sa cumpar si gata facuta cu 45 lei. Atat conducta cat si holenderele sunt cele de la Logan. -------------------------------------------------------------------------------- Beleaua e alta... NU era asta teava sparta ci una de deasupra ei ![]() Deci...din prostia mea m-am ales cu o teava schimbata si cu beleaua inca pe cap. Maine din nou in targul Vitan sa cumpar teava si holendere. ![]() Oricum...imi prinde bine pentru ca in viitorul f apropiat inlocuiesc absolut toate conductele(cupru si holendere noi). Cam asta ar fi... This post has been edited by jas2: 21 Nov 2013, 17:28 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Este cumva conducta care se "duce" pana in fata?
Am schimbat si eu cateva doar originale din cauza formei traseului sinos pe care-l urmeaza. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
jas2 |
![]()
|
Aceea este.
Maine o dau jos (daca nu ploua) si dau amanunte. Mi-e groaza pentru ca nu am rampa sau elevator si lucrez sub masina. Conductele de cupru se modeleaza ff bine si usor.Lucrezi de drag cu ele mai ales cand stii ca nu ruginesc si-ti confera siguranta. Cele originale din ce material sunt ? Tot din fier si cu vopseaua aia de c88at ? Afara e vopsit gardul si sub el rugina= hopa fisura... This post has been edited by jas2: 21 Nov 2013, 17:35 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
espacern |
![]()
|
Este cam greu sa faci una din teava vanduta la metru....dar nu imposibil.
Prima data scoate-o pe cea veche din toate clemele de sustinere fara sa o deformezi si apoi poti sa o fabrici pe cea noua...folosind-o pe aia veche ca model exact. Sunt multe curbe de executat si cu grija sigur ai sa reusesti...altfel nu se poate fixa in toate clemele alea de plastic si vibreaza/freaca pe sub masina. Materialul la originale este un aliaj de fier maleabil dar si casant....vopsit in verde ECO! @+ This post has been edited by espacern: 21 Nov 2013, 17:41 |
--------------------
.
.
.
|
|
jas2 |
![]()
|
Am o vedere in spatiu extraordinara.Imi este f usor s-o modelez daca o vad o data pe cea veche.
Stie cineva teava de cupru de 4,75 diametru mai ieftina de 15 lei ml ? 22 Nov 2013, 12:24: Daca se poate sa-mi puna si mie cineva o imagine a circuitului de frana .Ma intereseaza traseele conductelor in mod special. This post has been edited by jas2: 22 Nov 2013, 12:24 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
iDoctor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.062 Joined: 12 October 13 ![]() |
daca la sistemul de siguranta cauti ieftineala si manufacturare pe genunchi n-am cuvinte ...
|
--------------------
Renault
Megane
2011 / 150 hp
- B-02-TYM Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
|
|
jas2 |
![]()
|
Si in afara de asta ce mai vrei ? Ca-ti dau tot...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
jas2 |
![]()
|
Am masurat cu ruleta cati metri de conducta trebuie si am cumparat o conducta bercuita deja, cu holendere identice la ambele capete si cu o lungime de 3,20 m.
Astazi am avut timpul necesar s-o si montez. M-am apucat singur de treaba...nu e greu.Iti trebuie ambitie si o doza de perspicacitate. Dupa ce am scos conducta veche am studiat-o putin si am descoperit ca toata intamplarea cu fisuratul conductei se datoreaza producatorului idiot care a pus un manson de cauciuc pe o conducta din fier in curba unde aceasta intra paralel cu puntea,deasupra tablei de protectie a tobei finale.Datorita acestui manson apa se aduna acolo si era rugina maxima.Se sudase mansonul de conducta datorita ruginei. In continuare am venit cu conducta noua pe sub masina in locul celei vechi si surpriza...HOLENDERELE DIFERA FATA-SPATE(REPARTITOR) LA REPARTITOR ESTE MAI MARE.Am uitat sa mentionez ca am luat hotararea sa pun o teava dintr-o bucata din fata pana in spate si sa renunt la mufarea de sub masina din dreptul picioarelor soferului. Ma arunc intr-un taxi si repejor in targul Vitan la nenea cu conducte pentru inlocuire asa cum promisese in caz ca... Nu am mai gasit la dimensiunea de 3,20cm asa cum era calculata de mine ci la 3,70 bercuita si cu holenderele asimetrice cum cerea masina mea.Toate bune fuguta inapoi la masina... Am fost mare norocos si la limita, cu cea de 3,70 din pompa pana in repartitor.Idealul ar fi 4,50 m pentru conducta din pompa si pana in repartitor dintr-o bucata.Retineti asta ! Costuri Conducta de 3,70m-85 lei din targul Vitan Furtunas recuperare lichid de frana(1 m) -bonus de la nenea vanzatorul. Lichid de frana -15 lei (DOT 4) Manopera-o cafea si o apa minerala la baiatu...ca am muncit nu gluma. Timp de lucru-4 ore sub masina in tarana. Concluzie Atentie la ce holendere trebuiesc in ambele capete. Atentie la lungimea conductei.Va puteti pacali usor. Acum am frana.Ce mai urmeaza,Renault stie sau nici el macar... This post has been edited by jas2: 24 Nov 2013, 19:05 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 2 April 13 ![]() |
Salutare. Acum 3 zile am patito si eu... La o frana mai puternica a aparut o fisura la un cot, pe una din conductele ce duce la rotile din spate. Am vazut ca ambele sunt ruginite asa ca am zis sa le cumpar pe amandoua.
Acum problema este urmatoare: De 3 zile am cautat si pe la magazine si pe internet si peste tot. Nu se gasesc! Am gasit la 200 de lei la dezmembrari dar asta ar fi ultima varianta... Are cineva un sfat, o idee ceva? Cine a mai trecut prin asta cum a rezolvato? Nici nu ma pricep sa o desfac sa o duc undeva sa imi faca una identica. Stie cineva marimea exacta, grosimea tevilor? Precizez ca masina este renault megane 2 sedan 1.6 16v Astpt un raspuns, o idee ceva... Multumesc! |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Daca nu te pricepi nici macar s-o desfaci ,mergi mai bine in service.Daca esti din Bucuresti,asa cum vad la nr din semnatura,mergi cu conducta desfacuta in targul Vitan si baietii te vor ajuta.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
Cu demontatul o rezolv, problema e ca nu le gasesc noi. Ai un numar ceva din targul vitan? Stiu ca multi sunt tepari...
24 Jul 2014, 17:18: Cele ruginite sunt conductele ce trebuiesc schimbate. 24 Jul 2014, 17:20: ... This post has been edited by comaflorin: 24 Jul 2014, 17:20 Attached thumbnail(s) conducta_3.png ( Size: 2.81mb ) Number of downloads: 964 conducta_sparta.png ( Size: 3.06mb ) Number of downloads: 1000 conduct_sparta_2.png ( Size: 2.72mb ) Number of downloads: 972 |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Nu am nr de tel si nu sunt deloc tepari(unii)
Oamenii chiar te ajuta...Si eu am fost reticient insa am gasit la ei exact ce trebuia.Si ieftin si cupru... Este un magazin in centrul complexului(are afara atarnate conducte,furtune) Este mai mare...te orientezi tu... 24 Jul 2014, 19:35: Iti recomand sa faci lucrarea in service.E mai complexa decat te astepti.Eventual cu piesele tale... This post has been edited by jas2: 24 Jul 2014, 19:35 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
Atunci o sa demontez conductele si o sa ma duc in targul vitan, sper sa iasa bine... Cu aproximatie ai idee cat ma ducea toata treaba? Plus la service montare plus aerisire frane?
Multumesc! |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Este f greu sa aproximez.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
Ok. Cel mai sigur astazi o sa demontez conductele si maine ma duc cu ele in targ la vitan, apoi la cel mai apropiat service sa le monteze. O sa postez preturi si daca baietii din vitan fac treaba buna o sa iau un nr. de tel. pentru cine va avea nevoie.
jas2, Multumesc mult de ajutor! |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Cam aici este dar nu sunt f sigur,poate fi urmatoarea pravalie sau putin mai in spate.Pe acolo...Este o pravalie lata,tripla fata de celelalte.
Eu am orientare din spatiu dar aici nu am repere... This post has been edited by jas2: 25 Jul 2014, 10:17 Attached thumbnail(s) Traseu_de_urmat.JPG ( Size: 307.23k ) Number of downloads: 951 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
Super! Multumesc mult inca odata!
25 Jul 2014, 11:44: Am gasit la auto Leader, chiar langa cora. 30 de lei metru de teava de cupru plus 4 lei manopera la metru plus 5 lei holenderul. Se da factura si garantie. Proiecteaza orice fel de conducte. Ma duc la noapte sa las masina in fata la service ca acum e foarte aglomerat. Acum ce nu stiu eu, cam cati metri or fi nevoie pentru ambele conducte? This post has been edited by comaflorin: 25 Jul 2014, 11:44 |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Vezi ca daca nu scoti conductele si sa masori pe langa ele(cu sfoara) te pacalesti.Tinzi sa crezi ca este mai putin.
Cel mai bine este sa le dai jos inainte. Oricum...pune 50 de cm in plus orice ar fi... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
M-au programat pentru luni pentru ca aveau rampele ocupate, au zis ca nu au acces la nu stiu ce scula care le trebuie lor la tevi, ca e la sefu lor in birou care nu e la munca vine abia luni...
O sa postez luni cat ma dus toata treaba, daca am fost multumit etc. eventual o sa iau un numar de tel. pentru cine mai are nevoie |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Sa faci si niste fotografii mai detaliate.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
comaflorin |
![]()
|
ok
|
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
comaflorin |
![]()
|
Gata si masina!
Au inlocuit doar partea din spate la ambele conducte, de la jumatate erau prinse intr-un holender. Conductele din fata nu aveau pic de urma de uzura. 1- Manopera Inlocuit conducte frana 3.50 metri + 4 holender - 50.47 lei 2-Manopera bercuit conducte ------------------------------- 20.46 lei 3-Aerisit frane -------------------------------------------------30.01 lei (Lichidul meu de frana Dot4 1litru cumparat de la magazinul dacia, Pantelimon, pret 19 lei) 4-Test franare pe rampa itp. ---------------------------------0.0 lei 5-Conducta frana 4.75 MM -----------------------------------105.00 lei 6-Surub aerisitor partea stanga care era rupt ---------------12.00 lei 7-Strans(reglat) frana de mana-----------------------------------------0.0 lei Total general cu TVA: 217.94 lei Timp de lucru 1 ora 45 min. <span class='edit'>28 Jul 2014, 14:50:</span> Plus 20 lei deranjul pentru mizeria creata de la lichidul scurs prin conducta sparta ![]() ![]() This post has been edited by comaflorin: 28 Jul 2014, 20:23 |
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
jas2 |
![]()
|
Foarte bune preturile...
Multumesc pentru informatiile utile. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 05:57 |