Dacia Solenza Scala 2004, in Cifre, Fapte si Foto
![]() ![]() |
Dacia Solenza Scala 2004, in Cifre, Fapte si Foto
adrian_c |
![]()
|
||
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|||
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Felicitari se pare ca ai fost multumit de ea!Ai tinut si evidenta stricta la cosumabile.Eu am avut o Solenza Clima fab iun 2003 pe care am vandut-o in iun 2006 si cu 30.000 km la bord.Impartasesc cu tine plusurile si minusurie pe care le-ai enumerat.De ce am dat-o? De proasta ce era am schimbat pe ea o gramada:
-bucse bara stabilizatoare 3 seturi la fiecare 10.000 km -burdufe planetare -toate tobele -macara geam sofer -capeti de bara -anvelope (am avut la unul explozie pe autostrada noroc ca intram in zona de frontiera si nu aveam viteza anvelopa avea 15.000Km) -disc ambreaj -placa de presiune -rulment de presiune (totul la 27.000Km) -garnituri etrier frana Asa ca la 30000 de km si trei ani am vandut-o! Tin sa precizez ca nu am fost la prima masina si nu sunt un om care rupe masina ba din contra. Acelas model are si nasul meu cumparata in august 2003 care o are si acum si nu are probleme cu ea are 90.000 Km! Poate am avut eu ghinion si am prins un rebut facut din bucati |
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
De macara am uitat si eu, am adugat-o acum. Face un zgomot urat, insa nu am avut timp sa o schimb pana acum, dar piesa este cumparata.
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si eu care credeam ca sunt maniac pentru ca dupa ce mi-am luat Supernova am notat in primul an toate consumurile si piesele schimbate
![]() Felicitari, sa o tii in forma ca e o masina buna! Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
adrian_c |
![]()
|
Thanks to s_j_teo si Andy_ACS.
Andy_ACS, daca as vreau sa cumpar o masina la mana a doua mi-as dori foarte mult ca proprietarul sa imi arate toate facturile. Cartea de service este necesara, insa nu si suficienta. Pentru mine aceasta din urma nu are importanta prea mare. Aceste calcule le fac pentru mine, pentru a vedea costurile generale, dar si pentru eventualul viitor cumparator. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
si mie mi-a placut solenza, desi prin multe locuri se vedea ca e ceva mai lowcost ca loganul. Important e sa fi fost tu multumit si sa te fi slujit cu credinta.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adrian_c |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 22 Jul 2009, 18:47) si mie mi-a placut solenza, desi prin multe locuri se vedea ca e ceva mai lowcost ca loganul. Important e sa fi fost tu multumit si sa te fi slujit cu credinta. De low-cost este low-cost ![]() ![]() 22 Jul 2009, 20:32: Am updatat jurnalul de bord initial, insa pentru cei care nu-l vor mai citi vreau sa scriu numai concluziile legate de consum. Dupa 92105 km, a rezultat un consum mediu mixt de 6.5 l/100km calculat deci pe toti acesti km. Astfel, dupa 92105 km Solenza "a papat" in total aprox. 6000 L benzina CO95 (destul de rar CO98 si CO100). Considerand ca 1 L benzina a costat in medie 1 €, rezulta ca benzina a costat 6000 € (aproape cat masina ). This post has been edited by adrian_c: 22 Jul 2009, 21:32 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
adrian_c |
![]()
|
Asa cum am promis atasez niste fotografii. Mi-am adus aminte cu drag de aceasta masina ...
![]() Ultima foto este recenta (martie 2009). Attached thumbnail(s) Solenza_1.jpg ( Size: 175.07k ) Number of downloads: 2064 Solenza_2.jpg ( Size: 200.44k ) Number of downloads: 2188 Solenza_3.jpg ( Size: 140.92k ) Number of downloads: 2166 Solenza_4.jpg ( Size: 123.07k ) Number of downloads: 2127 Solenza_5.jpg ( Size: 185.51k ) Number of downloads: 2070 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Ai dreptate, foarte frumoasa!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
danyhhh |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 22 July 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Foarte faina !
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault /
Megane /
2004
|
|
adrian_c |
![]()
|
andri1940 si danyhhh, va multumesc !
Intradevar, este mai simpatica decat Loganul. Personal, imi pare foarte rau ca a incetat productia in 2004. Daca ii faceau un mic facelift, cu imbinari mai fine si mai frumoase, un tablou de bord mai modern, un motor mai puternic 1.4 16V si un ABS faceau o super-masina. Stiu ca la finalul lui 2004 si in 2005 a fost cam bataie pe ele, insa daca Renault ne-a bagat pe gat Loganul fara sa ne intrebe si pe noi ![]() Bafta This post has been edited by adrian_c: 25 Jul 2009, 12:44 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
tocmai ca nu a bagat pe gat loganu, uitate la cifrele de vanzare a solenzei dupa aparitia loganului, au cazut dramatic si atunci nu mai era profitabila tinerea ei in productie, daca nu ma crezi cauta cifre de vanzari apia
|
--------------------
.
.
.
|
|
adrian_c |
![]()
|
QUOTE(dogy_10 @ 25 Jul 2009, 16:02) tocmai ca nu a bagat pe gat loganu, uitate la cifrele de vanzare a solenzei dupa aparitia loganului, au cazut dramatic si atunci nu mai era profitabila tinerea ei in productie, daca nu ma crezi cauta cifre de vanzari apia Salut, pai ce cifra de vanzare vroiai sa mai aiba Solenza daca nu se mai producea ?! Ceea ce au vandut dupa septembrie 2004 cred ca erau fabricate pana la acea data. Parca s-au mai produs si in 2005, insa nu Clima si nici Scala. Ar fi trebuit sa fie amandoua la vanzare, cu toate variantele cand a aparut Loganul, si vedeam atunci care se vindea mai bine. Toti am asteptat Loganul pentru ca ne asteptam la o masina cu mult peste Solenza, insa din pacate pentru mine nu a fost nici pe departe asa. Insa multi au dat navala la Logan ca asa era moda, iar altii care doreau o masina ieftina nu mai aveau alta optiune in afara de Logan. Am un vecin care are o Dacie Solenza si pe la inceputul lui 2005 vroia sa o vanda si sa-si cumpere Logan. A facut un drive-test si s-a convins : a ramas tot cu Solenza ! This post has been edited by adrian_c: 25 Jul 2009, 19:51 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
oh brother, si incepusesi jurnalul de bord asa de interesant. Ia-te de mana cu nh, o sa-ti explice cum solenza e cea mai buna masina din galaxie. A nu se intelege gresit, nu am nimic cu solenza, mie mi-a placut foarte mult, insa nu degeaba loganul a avut succes mai mare ca solenza. Si da , si solenza are unele avantaje fata de logan, insa in general loganul > solenza
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adrian_c |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 25 Jul 2009, 19:02) oh brother, si incepusesi jurnalul de bord asa de interesant. Ia-te de mana cu nh, o sa-ti explice cum solenza e cea mai buna masina din galaxie. A nu se intelege gresit, nu am nimic cu solenza, mie mi-a placut foarte mult, insa nu degeaba loganul a avut succes mai mare ca solenza. Si da , si solenza are unele avantaje fata de logan, insa in general loganul > solenza ![]() 1. Sandero 2. Solenza 3. Logan Am mers cu amantrei si oricat as incerca sa pun Loganul pe locul 2 nu reusesc, Solenza il depaseste la anumite capitole care sunt importante pentru mine. Dar vreau sa subliniez ca Loganul a avut succes pentru ca Solenza nu a mai avut nici o sansa. Sunt de acord insa ca Loganul, ca si conceptie tehnica generala, este peste Solenza. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 07:08 |