Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cutie automata Megane 2

Viorel200
post 18 Aug 2014, 12:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut! Sunt Viorel din Calarasi , am un Renault Megane 2 din 2007. L-am cumparat de aproape 2 ani. Nu am gasit nicaieri in manualul de instructiuni nicio indrumare pentru cutia automata cand si cum se schimba uleiul din cutie . In caietul de bord nu am gasit nicio intretinere facuta la cutia de viteze. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca am fost la reprezentata Renault din Calarasi si nimeni nu a stiut ce sa faca.

--------------------
Renault Megane 2 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mad toz
post 18 Aug 2014, 14:13
Post #2

fan dacia-reno

From: Bucuresti

In manualul de reparatii scrie ca uleiul nu se schimba niciodata.

Attached File(s)
Attached File  CV_automata_MR364MEGANE2.pdf ( 27.8k ) Number of downloads: 419

--------------------
Dacia 1310 1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm
2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
+
meganus_bicorpus
post 18 Aug 2014, 21:54
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Si la Laguna cu cutia SU1 scrie acelasi lucru dar imi vine totusi foarte greu sa cred asta, pana si la Mercedes se schimba la 4 ani, la Renault sa tina 100?

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
shteffanivlad
post 19 Aug 2014, 06:38
Post #4

Membru cu ESP/ASR

La Mercedes ML nu se schimba. Cel putin asa zic reprezentantele de aici, dar cutia are golire si umplere.

La A Class in schimb, se schimba la 60.000km sau 4 ani.

Recomandarea mea, schimba uleiul si filtrul la 60.000km si 4 ani (sau odata cu distributia) cu unele originale, si nu ai griji. Intervalul este ales pe baza altor masini cu cutie automata, la care intervalul este exact asta.

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi Ianuarie 2008 / LMSE - B-81-LXV
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
nicu rares
post 28 Aug 2014, 00:10
Post #5

Membru

From: BUCURESTI

Depinde de cutia de viteze, daca este cutie automata sau CVT-ul dupa Nissan.Daca este cutie automata uleiul se schimba, am intalnit modele (nu de la Renault) cu cutii automate carora le schimbam si filtre de ulei la cutia de viteze. Acolo sunt niste roti dintate in angrenaj permanent si au nevoie de un ulei de ungere si racire care se degradeaza, nu au inventat astia uleiul nedegradabil ca ar da industria faliment. Daca e CVT se schimba problema pt ca nu mai discuta de ulei ci de un lichid tratat antifrictiune si care are doua roluri: unul de racire si unul de a impiedica alunecare curelei. Toate bune!

--------------------
renault megane 1 2003
Renault=Masina buna
+
DanCVA
post 28 Aug 2014, 23:22
Post #6

Membru care arde gazu'... accelerand

Pentru initiatorul topicului, te informez ca uleiul nu se poate schimba in totalitate la cutiile DP0 / AL4. Se schimba doar 2-3 litri. Procedura de schimb este usor greoaie necesitand elevator si ceva operatii de incalzirea transmisiei, necesitand chiar cuplarea testerului pentru a verifica unii parametri ai uleiului, cum ar fi temperatura.
Sfatul meu este sa cauti persoane care se pricep sa faca asta, fie la dealerii Renault, fie la Peugeot/Citroen. Si Peugeot are acceasi cutie.
Daca ai drum pe la Brasov iti pot recomanda sa vorbesti cu userul RADU_ . Este foarte priceput la cutiile astea si poate face cu succes operatii de intretinere si reparatie.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V - B 82 KVA
Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
+
Zamolxxe
post 20 Jan 2025, 09:52
Post #7

Membru incepator

Salutare. Întreb și eu aici cu toate că este un topic vechi, poate îmi răspunde cineva totuși.
Problema este următoarea, la un Megane 2 2008 automata, 1.6 16 valve benzina, mașina unui prieten. În mers, dimineața a simțit că nu mai trage, nu mai avea putere. A tras pe dreapta și nu a mai plecat de acolo. Am ajuns la el și nu am putut mișcă mașina decât în manual pe treapta 3 însă, mașina retrograda în treapta 1 și pierdeam puterea așa că nu am mai forțat, am pus-o în neutru și am tractat-o pană la locul de parcare. A venit mecanicul lui cu un tester în weekend, l-a pus și nu i-a dat nici o eroare. Nu are nici în bord nimic aprins.
Ce ar putea fi? Am citit aici și mă gândeam că el nu a schimbat niciodată uleiul și filtrul cutiei de viteze. Ar putea fi de la asta?
Dacă mă poate ajuta cineva va mulțumesc mult!

--------------------
Renault Megane 2008
+
Zamolxxe
post 2 Mar 2025, 10:01
Post #8

Membru incepator

Revin cu update pentru problema cu cutia automata. Am avut norocul să găsesc numărul de telefon al domnului Radu de la Brașov care, vă spun cu mâna pe inima ca este un om deosebit. . I-am trimis mașina pe platformă după ce prin București pe unde am sunat mi-au spus că nu se baga. Și service - uri serioase...
Așadar, trimis mașina la Brașov, acolo la un service cu care lucrează dl Radu s-a dat jos cutia, s-a constatat defecțiunea (frâna cu banda, f3 din cutie) care s-a înlocuit , schimbat și filtrul de ulei al cutiei, spălat și verificat blocul hidraulic. Remontata cutia, la același service, am mai remediat și o pierdere de ulei din blocul motor, înlocuit compresor și fulie aer condiționat (am montat Valeo).
Într-o săptămână am avut mașina înapoi. Totul la un preț mai mult decât rezonabil.
Țin să îi mulțumesc încă o dată D-lui Radu pentru tot și îl recomand pentru toți cei care aveți probleme la aceste cutii.
Las numărul de telefon al d-lui Radu pentru cei care au nevoie 0742 044 570.

This post has been edited by Zamolxxe: 2 Mar 2025, 12:28

--------------------
Renault Megane 2008
+
einstein1984
post 3 Mar 2025, 09:50
Post #9

fan Dacia

E boala lor frana aia cu banda.

This post has been edited by einstein1984: 3 Mar 2025, 09:50

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th April 2025 - 06:05
Dacia