... Spuma activa ..., atenti
![]() ![]() ![]() |
... Spuma activa ..., atenti
JFogerty |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 18 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
Privilege 1,6
|
|||
mannick |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 270 Joined: 30 April 07 ![]() |
Cred ca am spalat masina de cel putin 10 ori pana acum, intotdeauna cu spuma activa, si nu am avut nici o problema! Ciudat ce ti s-a intamplat, n-or fi clatit-o bine?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech
/ 2007 Privilege, 2021 Intens 1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
JFogerty>>la ce spalatorie ai fost cu masina?probabil ca spuma asta activa se da pe masina intr o anumita concentratie sau trebuie sa stea cateva minute pe masina...(banuiesc si eu) daca nu se respecta concentratia si timpul de expunere la spuma cred ca vopseaua are de suferit (se matuieste etc...dar dungi...cam ciudat)
|
--------------------
------
------
------
|
|
BoneHead |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 July 06 From: Satu Mare/Cluj ![]() |
Spuma activa, in timp, va afecta un pic plasticul dintre usa din fata si spate, de pe stalpul din mijloc(la nivelul geamurilor)si cauciucul de la geamuri...apar ceva pete. Este din cauza PH-ului spumei....sau ceva de genul asta.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Hmmm. eu o spal de 2 ani si nu are nimic. Poate plasticele de la cheder s-au mai albit.
|
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
ro_megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 January 07 ![]() |
Spuma activa nu avecteaza vopseaua, indiferent de concentratie sau timp de expunere, si doar chederele, respectiv stalpul central, ce sunt de culoare neagra. Acestea se "pateaza" si cu timpul capata o tenta albicioasa, ambele defecte se pot remedia prin intretinere cosmetica.
Referindu-ma la dungile aparute dupa spalare, acestea nu au cum sa apara decat prin frecare, adica baiatul de la spalatorie a observat ca nu s-a curatat bine zona respectiva si cand a sters masina a apasat cu acea carpa de 2 lei cu care inderparteaza apa de pe masina. Se stie (exista si un topic) vopseaua de pe Megane este foarte "sensibila". Deci atentie la alegerea spalatoriei si in special la cum e spalata respectiv uscata. Regards, |
--------------------
Renault
Megane Sedan Expresion
2005 1,6 16v
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
E prima oara cand aud asa ceva. Nu am auzit spalatorie unde sa stea spuma pe masina mai mult de 1-4 minute, iar daca nu cumva contine acid sulfuric sau alte minunatii nu vad cum poate afecta vopseaua.
Daca tii la masina NU te duca la spalatorie cu burete, o sa ai o masinuta plina de zgarieturi fine, care ii vor strica aspectul mult mai usor... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
dcsiki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 15 February 05 From: Brasov ![]() |
Dupa cum vezi din semnatura toate masinile au fost spalate si cu spuma activa si nu am vazut probleme..... erau probleme la megane 1 ca sareau scrisurile la jet de apa .
|
--------------------
VW
Bora
2002 Break older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci |
|
ro_megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 January 07 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Expresion
2005 1,6 16v
|
|
razvanM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 19 February 07 ![]() |
nu a clatit-o bine in combinatie cu soarele......niste urme.....mai fa un drum la spalatorie si de data asta asigurate ca o clatesc foarte bine..........
lasa buretele....nu e santos ![]() |
--------------------
renault
megane
2004 bicorp
- ct-86-roz
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Si eu spal masina de mult timp cu spuma activa si nu am avut nici o problema.Plasticele de la exterior se fac gri din cauza razelor UV,dar se pot remedia si intretine relativ usor.
|
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
tot in urma unei vizite la spalatorie am ramas cu vopseaua atacata pe o suprafata cam de 1cmp chiar sub rombul de la portbagaj.
nu stiu ce fel de spuma era, dar alta data si la alta spalatorie am vazut un bidon de detergent (spuma) pe care scria Coroziv si avea un cap de mort desenat. oricum faza ca toate spalatoriile sunt ecologice e penibila. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
30 mdc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 22 August 07 From: constanta ![]() |
spal masina de un an cu spuma si nu are nimic vopseaua , pana acuma ?! dar darele sunt deoarece nu a fost clatita bine
|
--------------------
renault
megane 2, megane 4 intense
2003 1.9dci full , 2018 1,6dci
- ct 30 mdc, ct 30 mdk
|
|
razvan273 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 22 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de topicul acesta... stiti cumva unde pot spala si eu tapiteria ? Ma intereseaza sa spal fetele de la usi care sunt din material textil.
@ro_megane deci tu zici ca petele care le am eu pe chedere (arata ca si cum cauciucul ar fi copt) se datoreaza spalarii ? Unde pot gasi o spalatorie care sa se ocupe de asemenea cosmetica ? |
--------------------
Renault
Megane II.2 Expression 1.6 16V
2006
- B-65-FVI Climatronic, Xenon, scaune incalzite, vopsea metalizata, jante aliaj 16", Subwoofer
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
N-are nici pe naiba spuma activa. Din 2003 tot spal masinile aproape saptamanal, numai cu spuma, si n-au patit nimic. Dupa aproape patru ani, vopseaua pe Solenza arata ca noua.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
as vrea sa cumpar spuma activa ,mai de calitate.stie cineva de unde as putea?ms.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pai, depinde la ce cantitate vrei sa o cumperi. ca aia de calitate se vinde numai in cantitati mari (25l) care e folosita de catre profesionisti.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Cristi39 |
![]()
|
La ce pret si de unde pot sa cumpar?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
La VW am o parte din cromul de pe portiere, mai precis la geamul din spatele usii spate, care se face albicios. Il mai sterg eu cu degetul, dar in timp vad ca reapare. Cumva are vreo legatura cu spalatul?
|
--------------------
.
.
.
|
|
Cristi39 |
![]()
|
QUOTE(AR-18-MOS @ 16 Feb 2008, 23:38) Pai, depinde la ce cantitate vrei sa o cumperi. ca aia de calitate se vinde numai in cantitati mari (25l) care e folosita de catre profesionisti. nu stiu de ce,dar continutul textului tau imi sugera ca o sa-mi dai si "sursa"de unde pot achizitiona produsul...m-am inselat? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Studiaza matale aici ca vei gasi cateva surse de unde poti cumpara. Si data viitoare foloseste SEARCH, ca daca voiai sa cauti, gaseai.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Cristi39 |
![]()
|
mersi matale.ideea e ca daca raspunzi unui anunt,asa cum ai facut-o tu,dai si solutia.daca o ai.daca nu,nu te bagi in seama.asta sa sti pt data viitoare.iar cu chestia cu "search-ul"las-o mai usor ca nu ai de unde sa sti daca am facut-o sau nu.nu intotdeauna gasesti informatia necesara folosind "search".
Sper ca nu mi-o iei in nume de rau,nu ti-am zis cu rautate,ci considera ca pe un sfat colegial,prietenesc. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Am frecat masina cu ceara... dupa 2 zile s-a murdarit si am fost la spalatorie... Minunea asta de spuma activa mi-a curatat toata ceara.
![]() Exista vreo solutie mai soft, care sa-mi lase ceara pe masina ? Sau o sa fac muschii lui Schwarzenegger de fiecare data dupa ce ies de la spalatorie ? |
--------------------
-
-
-
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
dilutie mai mare.. in loc de 1/50 o faci 1/80 sau 1/100 cum o fac spalatoriile de obicei
![]() LE: acu am vazut.. ca la spalatorie se intampla.. ce ceara ai folosit? |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
o ceara solida de la formula 1
|
--------------------
-
-
-
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
spal-o mai rar
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
c_numele |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 225 Joined: 20 December 07 From: Deva ![]() |
Eu o spal personal de aproximativ 1 an cu spuma activa. Problema la spuma activa e ca masina trebuie stearsa dupa spalare cu o carpa care seamana cu pielea de caprioara adica foarte moale sau daca o dai su spuma activa si o freci un pic cu carpa nu mai treuie stearsa dupa ce o clataresti
![]() |
--------------------
renault
megane 2.2
2007 1.6 16 v Lux privilege
|
|
andu911 |
![]()
|
probabil folosesti o spuma cu ceara...
|
--------------------
-
-
-
|
|
micael |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 4 June 05 ![]() |
Acum 2 saptamani o cunostinta(femeie cu o dacia alba,din 2002, stare foarte buna,vopsea originala) se duce la spalatorie pe undeva pe Lizeanu-Tei, ii spala aia masina cu spuma apoi incep sa o stearga cu minunatele carpe - stiti miscarea, trage carpa pe tabla, pe urma o stoarce.Cand storceau carpa, curgea ceva ce semana cu laptele.Dupa uscare, masina mata toata, dadeai cu degetul pe ea, se albea degetul. Spalatorii se uitau lung si ziceau ca masina a fost revopsita si vopseaua proasta, patronul nu era de gasit(era vineri spre seara), femeia crize si plansete.Pana in final a ramas sa vina luni dimineata, sa vorbeasca cu patronul. S-a dus acolo luni si dupa crize, tipete si nebunii, patronul i-a zis sa vina intr-o zi ploioasa cand nu vor fi clienti prea multi sa-i dea un polish gratis.
Stiu masina, intradevar nu a fost vopsita niciodata,vopseaua se tinea foarte bine, masina a mai fost spalata si in alte dati cu spuma de cateva ori bune si n-a patit nimic. Clar, a fost de la spuma astora! Deci se poate intampla. Printre altele femeia i-a acuzat ca poate i-au spalat masina cu solutie de spalat motoare, dar a fost asigurata ca motoarele se spala cu aceeasi solutie, in concentratie mai mare. P.S. si eu tot la spalatorii cu spuma imi spal masina ca altfel de spalatorii nu prea mai gasesti, decat alea de la benzinarii(cu perii) care nu prea ma incanta.Asa ca Doamne ajuta sa nu dau peste tembeli d-astia care se joaca cu concentratiile. This post has been edited by micael: 15 Nov 2008, 00:36 |
--------------------
Renault
Meganne II
2007 dec
- b-88-ajr
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
aveau soda caustica in detergent...
mai bine isi cauta pe cineva saa-i faca un polish profesional, ca daca ii dau aia juma de vopsea jos de pe masina la polish, nu face mare lucru |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 06:10 |